Värinää – Laulun kevät 2019

Värinää – Laulun kevät 2019

Laulu kertoo tarinoita, laulu tuudittaa lapsen uneen. Laulu kantaa surussa, se purkaa tuskaa ja ahdistusta.
Laulu liittää meitä yhteen ja voi myös muuttaa maailmaa. Lopulta laulu saattaa meidät vuorollamme tuntemattomaan.

Tämän kevään Taiteen viikoilla laulu on läsnä lähes kaikissa tapahtumissa. Sävellyksiä on yli kolmensadan vuoden ajalta, tyyli vaihtelee barokista Broadwaylle ja kurkkulaulusta liediin. Mukana solisteja (mm. Liisa Huhta, Silja Aalto, Juha Unkari), yhtyeitä ja kuoroja, sekä sydämellisesti tervetulleena erityisvieraanamme Jorma Hynninen.

Tapahtumissa toistuvat tutut elementit: kuvat, musiikki, teksti, tanssi ja kukat. Uutta festivaalilla on valotaide (Janne Parviainen), sekä audio­visuaalinen ambientkonsertti elokuvastudiossa. Galleria Järnätin näyttelyn taiteilija on Laura Hynninen, joka soittaa myös harppua avajaisten jälkeisessä lied-konsertissa. Barokkikonsertissa esiintyvät monet Värinää-muusikot, cembalisteina Elina Mustonen ja Anna Orasmaa.

Viikkojen aikana on tapahtumia myös Tuusulassa: runoteatteriesitys Erkkolassa ja Tuusulanjärven Salonkiorkesterin konsertti Krapin Pajalla. Viikot päättyvät taas rentoihin iltamiin Seuratalolla, jossa voi musiikin lisäksi nauttia puffetin suolaisia ja makeita herkkuja.

Värinää-festivaali alkoi yhdessä tekemisen ideasta ja ystävyydestä. Jo kauan sitten mukaan liittyi perustajajäsenten lapsia – nyt jo lapsen­lapsiakin. Nuorimmat esiintyjät ovat tänä keväänä hieman yli kymmenvuotiaita, vanhimmat yli kahdeksankymmenen. Yhteensä meitä on mukana tänä keväänä noin 150. Ja laulu soi!

Lämpimästi tervetuloa tapahtumiin!

(Teksti: Erja Unkari)

Ohjelma 2019

Käsiohjelma 2019 (pdf)