Värisevä levyuutuus!

Värisevä levyuutuus!

Hanni Autereen kolmas soololevy On the Way and There julkaistaan Värinää-festivaalin alkutahdeilla. Levy on vahvasti värinääläinen, sillä sen tekijäjoukossa on monta tämän taiteilijayhteisön aktiivitoimijaa.

Molemmat levyn teokset on kantaesitetty Värinää-festivaalilla; On the Way and There uudistettuna versiona 2017 ja ELEAN viime vuonna Erja Unkarin 60-vuotiskonsertissa. Erja on osallistunut sekä ELEANin tekstien kokoamiseen, että inspiroinut säveltäjää omalla innostuksellaan.

Aktiivisista värinääläisistä mukana levytysprojektissa ovat olleet lisäksi Aurora Ikävalko, Heikki Kulo, Kirsi Jokela, Martta Unkari ja Juha Unkari. Sävellystutoreina ovat toimineet järvenpääläiset Harri Vuori ja Lauri Toivio.

Hanni kuvaa levytysprojektiaan kansitekstissä näin: ”Tämä musiikki on syntynyt laulavien jousisoittajien ympärille. Näiden kaikkien upeiden muusikoiden taito ja heittäytyminen saivat musiikkini elämään. Tämän musiikillisen matkakertomuksen tekeminen oli äärimmäinen ilo.” Hanni jatkaa vielä: ”Projekti oli täynnä oman osaamiseni äärirajoilla liehumista, ja hyvin opettavainen kokemus. Olen erittäin kiitollinen kaikille matkakumppaneilleni.”

Osia levyn teoksista kuullaan Järvenpään seudulla viimeistään 9.11.2019 Aho-salissa Hannin 50-vuotisjuhlakonsertissa. Levyä on myynnissä Värinää-konserteissa, ja sen jälkeen sitä saa Musiikkitalon levykauppa Fugasta sekä Hannilta.

Lisätiedot: hanni.autere@gmail.com.