Kuultava puutarha: yhteinen soiva hetki

Kuultava puutarha: yhteinen soiva hetki

Laulaen ja vaikkapa runoja lausuen voi saada ihmisen pysähtymään itsensä tai toisaalta ympäristön äärelle. Saman voi tehdä myös vaikkapa valokuva, maalaus, savityö tai tanssi. Ihmisen toiselle ihmiselle tarjoama taide voi olla eräs maailmankaikkeuden turvallisimmista ja sensitiivisimmistä keinoista tunnistaa ja tunnustaa tunteita, pysähtyä, rauhoittua – tai toisaalta innostua, inspiroitua sekä saada onnellisuuden ja yhteenkuuluvuuden kokemusta. Kuultava puutarha luontotekstein, musiikkiesityksin ja kuvataiteen keinoin Järvenpään kaupunginkirjastolla perjantaina 22.4.2022 klo 18.00–20.00 on mahdollisuus, jolle kannattaa olla auki.

”Laulu on hidastettua soivaa puhetta”, sanoi eräs teatteriorientoitunut muusikko. Kutakuinkin samoin on moni muukin määrittänyt laulamista – mitä se on. Värinää-viikot tuovat kaupunkiimme paljon laulua, paljon kertojia kertovine kertomuksineen. Perjantaina 22.4. Järvenpään kaupunginkirjastolla on tarjolla hidasta soivaa puhetta sekä kannattelevaa kerrontaa – jopa kuin äänikehto visuaalisen kauneuden ja lämmön keskellä. Kirjasto sulkeutuu virallisesti klo 18, mutta ovet jätetäänkin auki ja luodaan avoin ”saa tulla, saa olla, saa mennä” -tila, jossa ihmistä hellii kuvataide, musiikki-instrumentit ja ihmisääni. Ohjelma alkaa klo 18.30 ja kestää noin puolitoista tuntia. Tarjoamme runoja, muitakin tekstejä, lauluja, mestarisävellyksiä sekä myös syötävää, juotavaa ja silmillä ihailtavaa.

Kirjastomme on yleensäkin kertomuksin rikastettu yhteinen tila, jossa meillä jokaisella on mahdollisuus hidastaa hetkeksi – tai toisaalta innostua. Pe 22.4. Kuultava puutarha -illassa Värinää-taiteilijat tuovat sinne vielä oman soivan lisänsä. Milloin viimeksi olet istunut tai jopa makoillut mukavasti teekupin kanssa kuunnellen kauniita sekä viisaita sanoja ja melodioita, joita yhteiseen tilaan ja hetkeen tarjoilevat toiset ihmiset – livenä fyysisesti lihana paikalla ollen? Oletko kaivannut ”ihminen ihmiselle” -kulttuurihetkiä? Värinää-viikot ovat nyt täällä. Meillä on sinulle uskoa, toivoa ja rakkautta – sekä paljon muutakin – jaossa. Tule apajille. Kiitos, kun olet.

Teksti: Ville Mustonen