VÄRINÄÄ-FESTIVAALIN TEEMANA METSÄ

VÄRINÄÄ-FESTIVAALIN TEEMANA METSÄ

Hyvät VÄRINÄÄ-ystävät, nyt koko FESTIVAALI MENEE METSÄÄN!

Metsä on ollut inspiraationa koko ohjelman suunnittelussa, ja niinpä rakkaus metsään ja metsäluontoon näkyy ja kuuluu monin tavoin. Esillä on kukkateoksia ja valokuvia, ja kuultavana monenlaista asiaa ja tarinoita metsästä ja puista. Lapsiperheet kutsumme Metsäretkelle musiikki- ja sirkustapahtumaan. Konserteissa metsäteema korostuu etenkin Hyvästi, vanha metsä -illassa, jossa kuullaan mm. Harri Vuoren samannimisen teoksen kantaesitys. Teoksen teksti on Eeva Tikan runosarjasta, joka on juuri nyt riipaisevan ajankohtainen. Ohjemassa myös tanssiaiset ja kabareetunnelmaa, pianisteja, nuorten omaa musiikkia ja bändejä. Kirjastossa on tilaisuus lukea omia runoja rennossa tunnelmassa teen kera. Maaliskuun festarin lopuksi järjestetään taas Seuratalolla ihanat Iltamat.

Festivaali on koonnut yhteen reilusti yli 200 esiintyjää. Nuorimmat muskarilaiset ovat 5-vuotiaita, ja siitä ylöspäin meitä on kaiken ikäisiä. Tänä vuonna meillä on myös erityinen ilo, kun paikalliset ukrainalaiset tekevät kanssamme Open mic! -tapahtuman tarjoilun.

Festivaali järjestetään Järvenpään kulttuuritoimen tuella, kiitämme siitä. Sydämellisesti tervetuloa kaikkiin tapahtumiin!

Erja Unkari
Toiminnanjohtaja, Värinää ry

P.S. Kuten kaikki tiedämme, metsäluonto on tänä päivänä monin tavoin uhattuna. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy, mutta toivomme tällä kertaa vapaaehtoisia lahjoituksia Luonnonperintösäätiölle. Keräysaika on maaliskuun alusta toukokuun loppuun. Keräystuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä suomalaisten ikimetsien suojeluun. Tiedotamme nettisivuillamme tuotosta ja kohteesta keräysajan päätyttyä.

Lahjoitukset keräämme tilille: Värinää ry, FI20 5092 0920 1896 42, viitenumero 1009
Keräysnumero RA/2024/214